Více informací o cookies

1.Společnost FOKUS optik a.s. se sídlem Třeboradická 1110/51, IČ 256 39 854 zapsaná u Městského soudu v Praze – B5161, využívá na této webové stránce soubory zvané cookies, které využíváme pro vylepšení našich služeb a jsou nutné pro plnohodnotnou funkčnost stránek.

2. Správcem těchto údajů je společnost FOKUS optik a.s. a správce má pověřence. Správce lze kontaktovat na emailové adrese slavik@fokusoptik.cz

3.Pod pojmem cookies si lze představit malé množství dat, které jsou jako soubor odeslány do vašeho počítače (tabletu, chytrého telefonu) z internetové stránky, kterou právě navštěvujete. V počítači se soubor dat uloží a při každé další návštěvě stejné webové stránky odešle počítač informaci našemu serveru. Soubor cookie tak umožní webové stránce rozpoznat, zda jste ji již v minulosti navštívili a o které sekce jste měli zájem. Zároveň jsou to právě cookies, díky kterým si můžete uložit svá uživatelská nastavení. Obecné informace ke cookies lze nalézt zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Tyto cookie soubory jsou všeobecně rozděleny na dvě hlavní skupiny:

a) cookies, pro které není nutný uživatelský souhlas = nezbytně nutné pro fungování webu. Cookies nezbytné pro funkčnost webu budou uchovány pouze po dobu nezbytně nutnou pro fungování webu.

b) cookies, které využíváme s vaším souhlasem = využívané pro navýšení uživatelského komfortu, možnost tvorby reklamy na míru uživatelským preferencím, anonymní analytice, sdílení informací na sociálních sítích a remarketing

4.Nicméně ani tyto cookies vás samy o sobě neidentifikují jako jednotlivce, pouze identifikují přístup ke stránkám a chování uživatelů přistupujících z určitého zařízení (počítač, tablet, chytrý telefon). Veškerá data jsou anonymní a jsou posuzovány v podobě hromadného celku a v anonymní podobě, která neumožňuje identifikaci jednotlivce.

5.Webové stránky lze používat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu, děje se tak po stisknutí tlačítka “nesouhlasím” na cookie liště.

6.Údaje, které provozovatel v případě souhlasu pomocí cookies získá, mohou být zpřístupněny dalším zpracovatelům, zejména provozovatelům služeb a marketingovým platformám (např. Google nebo Facebook).

7.Sbírání údajů o chování návštěvníků webu je aktivováno z podnětu návštěvníka webu, vyjádřeného aktivním zaškrtnutím možnosti „Souhlasím“, která následuje za upozorněním v dolní části webové stránky (cookies lišta).

Souhlas udělujete na dobu, která je uvedena níže u jednotlivých marketingových cookies. Souhlas se sbíráním údajů souborů cookies pro marketingové účely lze vzít kdykoliv zpět a používání / správu souborů cookies lze nastavit i pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookies lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookies. Účinný nástroj pro správu souborů cookies je k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

8.Shromážděné cookies jsou zpracovány následujícími zpracovateli:

Google Analytics a Google Adwords. Zásady ochrany soukromí jsou dostupné na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing

Společnost Facebook. Zásady ochrany soukromí jsou dostupné na https://www.facebook.com/about/privacy/update
Možnost deaktivovat / pracovat s nastavením lze přímo na stránkách společnosti zde: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Společnost Adform. Zásady ochrany soukromí jsou dostupné na https://site.adform.com/certifications-supported-standards
9.Společnost FOKUS optik a.s. shromažďuje na svých webových stránkách následující soubory cookies:

Název: Google Analytics
Účel: Získání statistických informací
Expirace: Dle nastavení prohlížeče, případně do odstranění

Název: Google Adwords
Účel: Identifikace v rámci reklamní sítě Google, cílení reklamy
Expirace: 180 dnů

Název: Facebook pixel
Účel: Identifikace v rámci reklamní sítě Facebook a Instagram, cílení reklamy
Expirace: 180 dnů

Název: Adform pixel
Účel: Identifikace v rámci reklamní RTB sítě, cílení reklamy
Expirace: 180 dnů

10.Vezměte, prosím, na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo:

·        požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,

·        požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,

·        požadovat po nás omezení zpracování,

·        vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,

·        požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů – společnost výmaz provede, pokud není v rozporu s platnými právními předpisy a oprávněnými zájmy společnosti

·        podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.